sportoseletmod.hu

Sífelszerelés karbantartás – Miért fontos a waxolás?

2021-04-15 Sporteszközök
sífelszerelés

Szívesen tölti a szabadidejét télen is a szabadban? Rendszeresen síel, vagy most ismerkedik a téli sportágak világával? A havas tájak, a gyorsaság és a siklás csodálatos élményekkel gazdagítják, azonban mindezt csak akkor élvezheti, ha kiváló minőségű sífelszereléssel indul útnak. Ne feledkezzen meg a sífelszerelés karbantartásáról egyetlen alkalommal sem!

A téli sportok közül nagy népszerűségnek örvend a síelés, amit felnőttek és gyermekek egyaránt űzhetnek. Számos ok miatt érdemes síelni, többek között kedvezően hat a szervezetre és a lélekre, felhőtlen kikapcsolódást nyújt, közelebb hozza a természetet, és jelentős mértékben szolgálja a rekreációt. Annak érdekében, hogy jól érezze magát, és ne érje sérülés sportolás közben, nagyon fontos a kiváló minőségű, rendszeresen karbantartott sífelszerelés használata. Az egyik lényeges teendő a waxolás, amely során paraffin alapú anyag kerül a síléc csúszófelületére. Ennek köszönhetően csökken a a síléc talpa és a hó közötti tapadás mértéke, így könnyebb siklani. A síléc talpa a sporteszköz legfontosabb alkotóeleme, amire erősen hatnak a külső tényezők. Ha rendszeresen sor kerül a waxolásra, akkor megelőzheti a talp gyors kopását, növelheti ennek élettartamát. Meleg waxolással bármilyen hótípusra előállítható a megfelelő keverék, tartós eredmény érhető el kedvező áron. A hideg waxolás pedig akár a sípályán is elvégezhető, nincs szükség szaktudásra, minden hótípus esetén alkalmazható, gyors és egyszerű használatot tesz lehetővé. Ha szeretné a waxolást, és az egyéb feladatokat minél könnyebben elvégezni, érdemes szakemberekhez fordulni. Ezáltal időt és energiát spórolhat, valamint a sífelszerelés karbantartásához szükséges anyagokat és eszközöket sem Önnek kell beszerezni, majd tárolni.

Ne feledkezzen meg a waxolásról, és más teendők ellátásáról sem a biztonságos, élményekkel teli síelés érdekében! Tottisí síkölcsönzőnk és szervizünk teljes körű, gyors segítséget nyújt, bármilyen feladat ellátására van szükség. Több éves tapasztalattal, akár néhány órán belül vállaljuk a sífelszerelés karbantartását, javítását, így a waxolást is. Amennyiben szüksége van sífelszerelésre, és szeretne költséghatékony, ugyanakkor megbízható megoldásra jutni, érdemes tőlünk bérelni. Tájékozódjon a kedvező feltételekről, és tudjon meg többet a tevékenységünkről a www.sikolcsonzo-szentendre.hu internetes oldalon! Egyeztessen velünk, és forduljon hozzánk felmerülő kérdéseivel a 06-30-2103526-os telefonszámon!