sportoseletmod.hu

Kerékpár lámpa szett: a biztonságos közlekedés alapja

2020-09-16 Sporteszközök
kerékpár lámpa szett

A kerékpározás remek szabadidős tevékenység, hiszen átmozgatja a testet és üdítő a léleknek. Ám ettől függetlenül a biciklis éppen úgy a közlekedés szerepelője, mint az autós, a motoros vagy a gyalogos. A kerékpárosnak saját és a környezetében lévő emberek biztonsága érdekében be kell tartania bizonyos szabályokat, valamint meg kell teremtenie minden szükséges feltételt a balesetmentes közlekedés érdekében. Ennek az egyik legalapvetőbb eszköze a kerékpár lámpa szett használata, melynek köszönhetően a biciklis rossz látási viszonyok között is biztonságosan tud közlekedni.

A teljes szett két kiegészítőből áll, míg a kerékpár első lámpa legfőbb feladata, hogy bevilágítsa a biciklis előtt elterülő utat, addig a kerékpár hátsó lámpa elsősorban azért felel, hogy mások időben észrevegyék a biciklist. A világítás nem csak sötétedés után hasznos, hanem olykor napközben is szükséges, ha ködös, esős idő van.

Ha az idő múlásával megadja magát a kerékpár első lámpa, vagy akár a hátsó nem működik megbízhatóan, haladéktalanul új kiegészítőre van szükség. A cseréhez nem szükséges szervizhez fordulni, ezek ugyanis szaktudás és speciális szerszám nélkül felszerelhetőek, így csak meg kell vásárolni az új lámpát. Milyen lehetőségek merülhetnek fel a lámpák kiválasztása során?

A különböző lámpák eltérő fényerővel rendelkeznek, ezt lumenben vagy candelában szokás jelölni. A világítás lehet folyamatos fényt adó, valamint elérhető olyan verzió, ami villogó funkcióval is rendelkezik. A kerékpár lámpa szettek és önálló lámpák ma már LED-es fényforrással rendelkeznek, ami energiatakarékos megoldást kínál a bicikliseknek, ám időről időre szükségessé válik a töltés, melynek tekintetében választhatóak elemes, valamint USB-s változatok is.

Új kiegészítőre van szüksége, hogy szabályosan és biztonságosan közlekedhessen? Nézzen körül a Bringa Butik Kerékpárszaküzlet webáruházában, melyben komplett szettek, valamint önálló első és kerékpár hátsó lámpák is elérhetőek különböző színben és méretben! Böngésszen www.bringabutik.hu weboldalunkon, amennyiben pedig kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk a webshop@bringabutik.hu e-mail címen!