sportoseletmod.hu

A vérnyomásmérője magas pulzust mutat? Vizsgáltassa ki magát egészsége érdekében!

2019-03-04 Egészség

Ahogyan az átlagostól eltérő, magas vagy alacsony vérnyomás, úgy a magas pulzus sem jelent jót. A normálistól eltérő értékeket jelzésként kell felfogni, amit a testünk küld nekünk. Általánosságban elmondható, hogy a magas pulzus tünetének hátterében valamilyen szív-és érrendszeri elváltozás, betegség áll. Akinek van otthon vérnyomásmérője, az a pulzusszámot is mérni tudja, hiszen a modern készülékek már ezt is kiírják.

Az, hogy pontosan milyen érték számít normálisnak egy embernél, függ az életkortól és az egészségi állapottól is, de elmondható, hogy az egészséges pulzusszám percenként 50 és 100 között van. Természetesen bizonyos helyzetekben a megemelkedett pulzusszám teljesen szabályos, mondjuk sportolás után, amikor a megnövekedett oxigén igényt a szervezet aktívabb szívmunkával igyekszik kielégíteni. Ugyanígy stressz, kimerültség hatására is emelkedik a pulzusszám. Ezeket a helyzeteket nem soroljuk a kóros állapotok közé, de vannak olyan betegségek, amiknek a tünetei közé tartozik a magas pulzus is. Indokolt a vérnyomásmérő használata otthon is, ha az orvos valamilyen betegséget állapított meg magas pulzushoz kapcsolódóan. A vérnyomásmérővel követni tudjuk a testünk jelzéseit és feljegyezhetjük a változásokat, amik segítheti a kezelést.

A kóros állapotot előidézheti pajzsmirigy betegség, vérszegénység, pánikbetegség, a szív valamilyen betegsége, ritmus- vagy működési zavar is. A szívritmus megemelkedése hosszú távon megterhelést jelent a szervezetnek, ezért mindenképpen kezelésre van szükség.

Jó tudni, hogy az ellenőrzésre használt vérnyomásmérők nem mindig képesek valós értékeket mutatni például szabálytalan szívverés esetén, ilyenkor több, különböző készülék eltérő adatot mutathat.

A Commed Trade Kft honlapja a www.vernyomasmerokalibralas.hu webcímen keresztül érhető el. Keressen meg minket bizalommal, ha a vérnyomásmérője kalibrálásra szorul vagy vérnyomámérő javításhoz van szüksége gyors segítségre! A + 36 1 252 0758  telefonszámon vagy a commed@commed.hu email címen keresztül kapcsolatba léphet velünk!